Verbouwing schuur te Waregem

Verbouwing schuur tot polyvalente ruimte.

TOTAALPROJECT

Het terrein is prachtig gelegen en het is een omvangrijk goed, want het gaat om een bakstenen hoeve met een woongedeelte, een hooischuur en een oude, maar intussen verbouwde schuur. 

De eigenares van deze schuur,  droomde er altijd al van om een oude boerderij om te bouwen. Toen ze op een dag ontdekte dat dit landgoed te koop stond, hapte ze meteen toe.

In eerste fase werd gestart met de verbouwing van de oude schuur. Het project zag er moeilijk uit, gezien de toestand van het gebouw, maar de plek was uitzonderlijk en snel borrelden de ideeën op. 

De schuur was een grote, lege ruimte, bestaande uit enkele balken en massieve, bakstenen muren. Hoewel de traditionele elementen vanbinnen centraal stonden, werd ook aandacht besteed toch aan de veiligheid en hedendaags comfort. De bestaande constructie kreeg daarom waar nodig versteviging, maar ook nieuwe elementen kregen hun plaats. Vanuit de bestaande opstelling van het gebouw leek de meest logische redenering zoveel mogelijk authentieke elementen te bewaren en reeds gewijzigde zaken te corrigeren dmv deze verbouwing.

Het oorspronkelijke cachet bleef na de verbouwingswerken bewaard en de schuur is nu nog meer in harmonie met haar landelijke omgeving.

 

Geen plannen beschikbaar

grondplan gelijkvloers